Tools

Ontdek hier de praktische inzetbare tools die Gezond Sporten en partners hebben ontwikkeld om sportfederaties en andere sportorganisatoren te helpen een gezondsporten-beleid op te zetten en toe te passen.

Tools overview

GS en VSF.png

Bekwame helper statuut & Sport

De federale regering lanceerde recent een nieuw wettelijk kader met betrekking tot de bekwame helper. Dit nieuw statuut biedt vrijwilligers en trainers in de sportclub de mogelijkheid om basisverpleegkundige handelingen uit te voeren. Door dit nieuwe kader kunnen meer personen (kinderen, volwassenen..) eenvoudiger deelnemen aan sportactiviteiten en -kampen. Een begeleider of vrijwilliger mag namelijk enkele taken overnemen van een verpleegkundige of ouder. Ontdek hier meer over het statuut bekwame helper!
Lees verder
GL.png

Bewegen op verwijzing

Bewegen Op Verwijzing helpt mensen met een gezondheidsrisico op weg naar een actiever leven. Hoe? Met professionele coaching en een beweegplan op maat.  Hoe begin je eraan? Vraag je huisarts om een verwijsbrief en neem contact op met een Bewegen Op Verwijzing-coach in jouw regio. Dat is de allereerste stap. De coach maakt samen met jou een persoonlijk beweegplan op. Eentje dat 100 % past in jouw dagelijkse leven. Meer bewegen is makkelijker dan je denkt. Zo kan je fietsen naar je werk en meer tuinieren, een wekelijkse wandeling maken met je kinderen of gaan zwemmen. Die bewegingen zijn eenvoudig en lang vol te houden. Zo wordt sporten leuk! Je coach helpt je op weg en motiveert jou. Daarna is het aan jou om te gaan bewegen. Je coach weet welke activiteiten en sporten je gemeente en verenigingen aanbieden. Want ook zij doen mee aan Bewegen Op Verwijzing.
Lees verder
ICES.png

De genderscan

De genderscan helpt sportorganisaties om hun beleid rond gender te evalueren aan de hand van vragen over verschillende thema’s. Op basis hun jouw antwoorden krijg je advies en tips om aan de slag te gaan rond het thema. Na het invullen van elk deel kan je een document downloaden met jouw antwoorden en onze tips. Je kan ook zelf vrijblijvend goede praktijken uit jouw sportorganisatie delen. We raden aan om de genderscan in te vullen in groep (bijvoorbeeld tijdens een bestuursvergadering).
Lees verder
ICES en Erasmus+

Ga aan de slag met de Safe Sport Allies toolbox

Hoe reageer je als clubbestuurder, ouder, trainer of sporter als er zich een situatie van grensoverschrijdend gedrag voordoet in jouw sportclub? De Safe Sport Allies toolbox bevat verschillende leuke tools zoals posters, praatkaarten, kennisclips en een video om binnen jouw sportclub iedereen hierover te informeren! Ga tijdens een trainersvergadering aan de slag met de praatkaarten voor coaches, doe één van de oefeningen voor sporters tijdens een training en hang de posters voor sporters, trainers en ouders op in jouw sportclub. Het Safe Sport Allies project is een Erasmus+ project, gesubsidieerd door de Europese Unie.
Lees verder
Vlaams Instituut Mondgezondheid

Eerste hulp bij tandongevallen

Een tandongeval is een ongeval waarbij een tand verplaatst wordt, gebroken raakt of uitvalt. Het is erg belangrijk om bij een tandongeval snel te reageren. Zo is de kans het grootst op herstel. Personen die contactsporten doen of sporten waarbij je een hogere kans hebt op vallen, hebben meer kans op een tandongeval. Afhankelijk van wat er juist gebeurd is (is de tand gebroken, uitgevallen of verplaatst) en of het een melktand of een blijvende tand is, onderneem je een andere actie. Het is dus erg belangrijk om de EHBTO kaart op een plek te hangen die duidelijk zichtbaar is. Zo weet iedereen meteen wat ze moeten doen! Iemand die een hoger risico heeft op tandongevallen kan een mondbeschermer laten maken door de tandarts of mondhygiënist. Dit zorgt voor extra bescherming tijdens het sporten. Een gezonde mond steunt op drie pijlers: goede mondhygiëne, het (half)jaarlijks mondonderzoek en mondvriendelijke voeding. In de sportclub kan je ook werken rond mondvriendelijke voeding door een beleid rond sportdranken in te voeren. Gezond Leven biedt meer informatie aan rond sportdrankbeleid in de sportclub.
Lees verder
VAZG en SV.png

Is jouw sportclub ook in topvorm?

Wil jij je sportclub helpen groeien? Wil je de kwaliteit van je organisatie verbeteren? Kan je financiële, materiële of sporttechnische ondersteuning gebruiken? Of zoek je manieren om je sportclub gezonder te maken? Onze toolkit helpt sportclubs om hun werking scherp te stellen. En dat op de meest uiteenlopende vlakken. Hoe we dat doen? Door met verschillende organisaties als één team achter jouw sportclub te gaan staan. Zo vind jij alle slimme tools, inspirerende projecten en handige ondersteuningsmiddelen terug op één plek. Eén toolkit die ervoor zorgt dat jouw sportclub in topvorm is! 
Lees verder
GS en VTS.png

EHBO in de sportclub

Sporten is gezond, maar af en toe loopt het mis op of naast het sportveld of de sportmat. In zo’n situatie is het van groot belang dat je weet wat er aan de hand is en wat je moet doen om de persoon in kwestie te helpen. Gezond Sporten helpt je sportclub graag op weg om op elk moment eerste hulp te kunnen bieden zodat elke sporter zo snel en zo goed mogelijk geholpen kan worden. Leer alles over de eerste hulp bij de meest voorkomende sportblessures via onze e-learning en voorzie een uitgeruste EHBO-sportkoffer in jouw sportclub!
Lees verder
GL en Eetexpert.png

Gezond eten in de sportclub

Op het vlak van gezondheid gaan beweging en voeding hand in hand. Want sporters hebben véél energie en vocht nodig om er tegenaan te gaan. Er zal dus zeker gesproken worden over eet- en drinkgewoontes in je club. Daarom lanceerden Gezond Leven vzw en Eetexpert vzw het project ‘Gezond eten in de sportclub’. Ons doel? Sportclubs aanmoedigen om in 7 (hink-)stappen de sprong te wagen naar een kwaliteitsvol voedingsbeleid en een beleid rond gezond eetgedrag, met aandacht voor groeibevorderende communicatie rond de thema’s eten en voeding. We bieden daarvoor heel wat kant-en-klare acties aan. Deze info is voor álle sportclubs interessant. Groot of klein, recreatief, competitief of topsport, individuele sporten of teamsporten, sporten voor personen met een beperking … Er zijn verschillende manieren om te werken aan gezond eetgedrag in de sportclub. Om te komen tot een gezonde(re) sportclub, vertrek je van wat leeft binnen de club en ga je stap voor stap aan de slag met concrete acties en kant-en-klare materialen. Met kleine aanpassingen. En vergis je niet: die kleine aanpassingen kunnen echt een groot verschil maken.
Lees verder
VAD.png

Vergok je sportplezier niet

Leden van sportclubs spelen 5 keer meer sportweddenschappen en hebben 10 keer meer kans op risicovol gokken dan de algemene bevolking. Deze cijfers hebben de sportwereld aangemoedigd om met het thema aan de slag te gaan. Want sportweddenschappen leiden af van de essentie van de sport. Samen met VAD/De Druglijn tekenden verschillende sportkoepels en -federaties de krijtlijnen uit voor een nieuwe campagne met als slogan ‘Vergok je sportplezier niet’. Onderteken net als zoveel andere sportclubs het charter van de campagne via de website - Vergok je sportplezier niet. Zo ondersteun je als club een omgeving waar de sportbeleving centraal staat, en gokken niet de norm is. Na het ondertekenen van het charter ontvang je een aantal gratis affi ches en krijg je tips hoe je als sportclub preventief aan de slag kan gaan rond het thema. Meer info: Factsheet ‘Gokken in de sport’ De campagne is een samenwerking van VAD/De Druglijn, Sport Vlaanderen, Gezond Sporten Vlaanderen, de Vlaamse Sportfederatie, het Centrum Ethiek in de Sport, Cycling Vlaanderen, Basketbal Vlaanderen, Voetbal Vlaanderen, de Hockey Liga en Tennis Vlaanderen.
Lees verder
VAD.png

Voorkom problemen met alcohol en drugs in je sportclub of pak ze aan met Sportivos

Draagt jouw sportclub gezondheid ook hoog in het vaandel? Hoewel veel sportclubs sterk bezig zijn met gezondheid, zijn sport en alcohol vaak met elkaar verweven. Met een glas voor de gezelligheid is niks verkeerd, maar alcohol kan ook zorgen voor overlast in en rond de sportclub. Denk maar aan dronken supporters, rijden onder invloed, … Wat is Sportivos? Een preventietraject dat je sportclub helpt om problemen door alcohol of andere drugs te voorkomen en als ze zich toch voordoen aan te pakken en de schade te beperken. Zo toon je als club nog meer dat je begaan bent met de gezondheid en het welzijn van sporters, clubleden, sympathisanten en bezoekers. Sportivos bestaat uit drie fasen (Sportivos Brons, Sportivos Zilver, Sportivos Goud) die je op eigen tempo kan doorlopen om zo te komen tot een alcohol- en drugbeleid op maat van jouw club. Als sportclub sta je er zeker niet alleen voor en krijg je ondersteuning van een lokale, intergemeentelijke of regionale preventiewerker. BRONS voor een actie veilig verkeer en verantwoord alcohol schenken in de kantine. ZILVER voor een clubvisie rond alcohol en drugs, sensibilisering van de sporters en het opleiden van een alcohol- en drug-coach. GOUD voor een actieve alcohol- en drugcoach in de club, preventieve acties en een clubreglement over alcohol en drugs Interesse? Sportclubs kunnen zich via dit registratieformulier inschrijven om te starten met Sportivos Brons.
Lees verder
eetexpert.png

Voorkom eetproblemen in de sportclub

Eetproblemen en eetstoornissen zetten de mentale en fysieke gezondheid van een sporter onder druk én zijn op lange termijn nefast voor de prestaties. Daarom wil Eetexpert bewustwording creëren rond de thema’s voeding, eetgedrag en zelfbeeld bij sporters. Zo blijft sporten leuk en gezond.
Lees verder
GS en RVSP en ICES.png

Wat na een impact op het hoofd?

Dat een impact op het hoofd gevaarlijk kan zijn voor de gezondheid van de sporter spreekt voor zich. Impact vermijden is de eerste boodschap. Valt het toch voor, zowel tijdens wedstrijden als tijdens trainingen, dan moeten we er gepast mee omgaan. Daarom gingen we samen met verschillende actoren aan de slag om gepaste adviezen op te stellen. Waar moet een sporter en zijn omkadering alert voor zijn na zo’n impact? Wat zijn de signalen van een mogelijke hersenschudding? En hoe kan hij of zij nadien verantwoord het sporten hervatten? Afhankelijk van de ernst van de impact vind je advies rond de nodige rustperiode en de noodzaak van een tussentijds controle onderzoek. Je kan deze adviezen terugvinden op de website van het project “Impact op het hoofd in de sport”. Voor informatie bij risicovechtsporten, kan je terecht bij het Vechtsportplatform. Download gratis de poster en sticker rond impact op het hoofd en hang deze op in jouw sportclub.
Lees verder

Vind een expert

  • Johan Matthijs

    Huisarts
  • Frederik Ponet

    Sportarts
  • Dorien Meeusen

    Diëtist, Sportdiëtist
  • Hans Jaspers

    Radioloog
  • Dieter De Clercq

    Sportarts
  • Jan Vercammen

    Cardioloog
  • Karolien Meersman

    Sportarts
  • Gert Droessaert

    Kinesitherapeut, Sportkinesitherapeut
  • Ivan Ghillebert

    Huisarts
  • Luc Peeters

    Sportarts
  • Liesbeth Stulens

    Huisarts
  • Toon Goossens

    Sportarts
  • Annelies Harnie

    Sportarts
  • Benedicte Heyndrickx

    Cardioloog
  • Peter Lagrou

    Sportarts
  • Reinout Van Schuylenbergh

    Reinout Van Schuylenbergh

    Bewegingswetenschapper, Trainer
  • Luc Baeyens

    Sportarts, Gynaecoloog
  • Stephan Ilsbrouckx

    Fysisch arts / Revalidatie arts
  • Annelies Van Erck

    Sportarts, Fysisch arts / Revalidatie arts
  • Marc Royackers

    Sportarts
  • Ellen Van Puyvelde

    Ellen Van Puyvelde

    Sportarts
  • Ondervoorzitter

    Stijn Bogaerts

    Fysisch arts / Revalidatie arts
  • Peter Claeys

    Sportarts
  • Gerrit De Loose

    Sportkinesitherapeut
  • Alain Van Noorbeeck

    Sportarts
  • Sofie Belis

    Sportarts
  • Michel D'Hollander

    Huisarts
  • Sven Aertgeerts

    Sportarts
  • Jago Van Soom

    Jago Van Soom

    Sportarts
  • Piet Bouquillon

    Sportarts
  • Erik Van Lierde

  • Angelique Veracx

    Angelique Veracx

    Osteopaat
  • Nathalie Odeur

    Huisarts
  • Karl Brack

    Gynaecoloog
  • Eric Vandeputte

    Sportarts
  • Wim Derave

    Bewegingswetenschapper
  • Kristof Ryheul

    Kristof Ryheul

    Trainer
  • Tom Smolders

    Huisarts
  • Elke Van den Steen

    Fysisch arts / Revalidatie arts
  • Bert Vankerschaver

    Bert Vankerschaver

    Sportkinesitherapeut
  • Paul Meersman

    Sportarts
  • Leon Ghijselinck

    Sportarts
  • Mileen De Vleeschhouwer

    Fysisch arts / Revalidatie arts
  • Lianne De Mey

    Sportarts
  • Pascal Wernaers

    Orthopedisch chirurg
  • Jan Wanten

    Sportarts
  • Kris Claes

    Kinesitherapeut
  • Mark Van Craenenbroeck

    Kinesitherapeut
  • Dirk Van Genechten

    Sportarts
  • Inge D'eer

    Fysisch arts / Revalidatie arts
  • An Konings

    Sportarts
  • Jeroen Stappers

    Jeroen Stappers

    Sportarts, Fysisch arts / Revalidatie arts
  • Jan Verstuyft

    Sportarts
  • Jonas Docx

    Sportarts
  • Tina Lambrechts

    Diëtist, Sportdiëtist
  • Steven Bex

    Steven Bex

    Sportarts
  • Joris Callens

    Fysisch arts / Revalidatie arts
  • Dana Neirinck

    Podoloog
  • Patrick Detemmerman

    Huisarts
  • Torsten Wauters

    Torsten Wauters

    Sportarts
  • Annick Viaene

    Annick Viaene

    Fysisch arts / Revalidatie arts
  • Jan Pieter Outtier

    Sportarts
  • Jens Van Akeleyen

    Fysisch arts / Revalidatie arts
  • Kristof Peeters

    Sportarts
  • Guy Peeters

    Sportarts
  • Maarten Cox

    Sportarts
  • Jettie Tempels

    Sportarts
  • Marc Bomans

    Kinesitherapeut
  • Michèle Verhaest

    Sportarts
  • Peter Wieme

    Fysisch arts / Revalidatie arts
  • Guido Van Hirtum

    Sportarts
  • Willy Coosemans

  • Wouter Dierynck

    Sportarts
  • Ben Corteville

    Cardioloog
  • Leonie Geukens

    Fysisch arts / Revalidatie arts
  • Anja Van de Putte

    Huisarts
  • Sofie Decamps

    Sportarts
  • Jonas Massa

    Sportarts
  • Mitch Malavolta

    Huisarts, Sportarts
  • Henri Van Herpen

    Kinesitherapeut
  • Julien Ryckeboer

    Kinesitherapeut
  • Mathieu Maroy

    Fysisch arts / Revalidatie arts
  • Frederik Van Acker

    Sportarts
  • Nick Hiltrop

    Cardioloog
  • Annik Bosmans

    Fysisch arts / Revalidatie arts
  • Ria Vanderstraeten

    Ria Vanderstraeten

    Sportdiëtist
  • Peter Plessers

  • Robin Vanhoudt

    Sportarts
  • Denis Jaeken

    Fysisch arts / Revalidatie arts
  • Nick Baelde

    Radioloog
  • Jos Benders

    Sportarts
  • Mieke Van Vlaenderen

    Fysisch arts / Revalidatie arts
  • Bram Debaene

    Sportarts
  • Machteld Royackers

    Huisarts
  • Toon Cruyt

    Sportarts
  • Jan Leire

    Sportarts
  • Johan Pierret

    Sportarts
  • Eddy Van Keerberghen

    Sportarts
  • Kurt Heldenbergh

    Sportarts
  • BVBA Samcon

  • Dirk Gyselinck

    Sportarts
  • Kris Peeters

    Kris Peeters

    Sportarts
  • Luc Roland

    Sportarts
  • Yves Van Doninck

    Sportarts
  • Jean-Paul Pierreux

    Huisarts
  • Dieter Vercaigne

    Sportkinesitherapeut
  • Kevin Robson

    Trainer
  • Leysen Joppe

    Leysen Joppe

    Diëtist, Sportdiëtist
  • Sara Kempeneers

    Podoloog
  • Hendrik Roobaert

    Sportarts
  • Benjamin Goris

    Kinesitherapeut
  • Thierry Op de Beeck

    Sportarts
  • Karel De Crem

    Sportarts
  • Bastiaan Verstraete

    Huisarts, Sportarts
  • Daniel Baesberg

    Sportarts
  • Kris Vanderlinden

    Sportarts
  • Marco Guidi

    Sportarts
  • Guy Vandenhoven

    Sportarts
  • Guy Vanhees

    Sportarts
  • Marianne Brabers

    Sportdiëtist
  • Ellen Beuckelaers

    Orthopedisch chirurg
  • Baldwin Sondervan

    Baldwin Sondervan

    Sportkinesitherapeut
  • An De Busser

    An De Busser

    Diëtist
  • Filip Noe

    Fysisch arts / Revalidatie arts
  • Bruno Van Hoecke

    Fysisch arts / Revalidatie arts
  • Maaike Polspoel

    Diëtist, Sportdiëtist
  • Peter De Naeyer

    Sportarts
  • Renaat Huysmans

    Sportarts
  • Luc Vogelaers

    Huisarts
  • Hans Talloen

    Sportarts
  • Carl De Crée

    Sportarts, Endocrinoloog, Bewegingswetenschapper, Trainer, Andere
  • Hamza Laamarti

    Diëtist
  • Stefan Hooftman

    Sportarts
  • Dirk De Mey

    Kinesitherapeut
  • Jan Van Meirhaeghe

    Jan Van Meirhaeghe

    Orthopedisch chirurg
  • Steven Pauli

    Sportarts
  • Bie Peremans

    Kinesitherapeut
  • Margaux Stevens

    Margaux Stevens

    Podoloog
  • Robrecht Dhollander

    Huisarts
  • Diëtist en Gedrags- & Mindsetspecialist

    Lieselot Wouters

    Diëtist, Sportdiëtist
  • Dries Dieusaert

    Sportarts
  • Bart Gadeyne

    Sportarts
  • Michel De Bruyne

    Sportarts
  • Jos Vandevenne

    Sportarts
  • Pascal De Smet

    Huisarts
  • Eva De Mulder

    Podoloog
  • Johan Wens

    Huisarts
  • Koen Nys

    Sportarts
  • Michael Nicasi

    Michael Nicasi

    Trainer
  • Jan Notredame

    Kinesitherapeut
  • Jens Demanet

    Sportarts
  • Stefaan Machiels

    Huisarts
  • Luc Fr. Janssens

    Sportarts
  • Wouter Eraly

    Sportarts, Fysisch arts / Revalidatie arts
  • Guy De Schutter

    Sportarts
  • Vik Corstjens

    Sportarts
  • Maarten Couturier

    Sportarts
  • Jasper Van Criekinge

    Sportarts
  • Marleen Lootens

    Sportarts
  • Georges Gillis

    Sportarts
  • Gerda Smets

    Sportarts
  • Wouter Van Den Broecke

    Orthopedisch chirurg
  • Luus Tormans

    Podoloog
  • Sportarts

    Joris De Win

    Sportarts
  • Johan Haegeman

    Sportarts
  • Michel Wynsberghe

    Kinesitherapeut, Trainer
  • Frank De Winter

    Sportarts
  • Ingrid Dekelver

    Sportarts, Fysisch arts / Revalidatie arts
  • Michel Herssens

    Cardioloog
  • Nathalie Van de Vyver

    Huisarts
  • Sportarts

    Rik De Kinderen

    Sportarts
  • Kathleen De Smet

    Kinesitherapeut
  • Bart Vandewynckele

    Sportarts
  • Dominique Devriese

    Dominique Devriese

    Kinesitherapeut, Osteopaat
  • Sophie Lambrecht

    Fysisch arts / Revalidatie arts
  • Luc Itterbeek

    Sportarts
  • Sam Vermeire

    Sportarts
  • Bob Brouwers

    Huisarts
  • Luk Buyse
    Huisarts, Sportarts

    Luk Buyse

    Huisarts, Sportarts
  • Eddy Spans

    Sportarts
  • Jo Vandersmissen

    Radioloog
  • Cedric Arijs
    Psycholoog, Sportpsycholoog

    Cedric Arijs

    Psycholoog, Sportpsycholoog
  • Mathias Peeters

    Sportarts
  • Marc Schiltz

  • Ine Schops

    Podoloog
  • Francis Lemmens

    Sportarts
  • Gretel Descheemaeker

    Fysisch arts / Revalidatie arts
  • Joost Blontrock

    Sportarts
  • Johan Docx

    Sportarts
  • Myriam Willems

    Kinesitherapeut
  • Maries Aertgeerts

    Fysisch arts / Revalidatie arts
  • Vincent Metsers

    Huisarts, Sportarts
  • Marc Hemeryck

    Sportarts
  • Alain Schutjes

    Sportarts
  • Peter Germonpre

    Huisarts
  • Willy De Taellenaere

    Fysisch arts / Revalidatie arts
  • Sara Engels

    Gynaecoloog
  • Inge Bru

    Sportarts, Fysisch arts / Revalidatie arts
  • Ingrid Deweert

    Sportarts
  • Marianne Cuyvers

    Sportdiëtist
  • Marc Van Hauwermeiren

    Sportarts
  • Carmen Vanhaecke

    Sportarts
  • Philippe De Ryck

    Sportarts
  • Koenraad Thuysbaert

    Sportarts
  • Dr Colmonts Wilfried BV

    Wilfried Colmonts

    Sportarts
  • Peter Muylaert

    Sportarts
  • Charlotte De Jonckheere

    Charlotte De Jonckheere

    Podoloog
  • Guy Vermeiren

    Cardioloog
  • Werner Vleugels

    Huisarts, Sportarts
  • Rik Derveaux

    Kinesitherapeut
  • Filip Parmentier

    Sportarts
  • Trees Dooms

  • Chris Martens

    Orthopedisch chirurg
  • Johan Roeykens

  • Herwig Vergucht

    Sportkinesitherapeut
  • Lander Dewitte

    Huisarts, Sportarts
  • Ruth Vanderheyden

    Diëtist, Sportdiëtist
  • Stefan Smits

    Sportarts
  • Hugo Debouvere

    Huisarts
  • Tyrone Devolder

    Huisarts
  • Raf Coremans

    Huisarts, Sportarts
  • Jolien Vanendert

    Sportdiëtist
  • Gezond en Ethisch Sporten

  • Antoine Lutin

    Antoine Lutin

    Kinesitherapeut
  • Sjors Pietermans

    Sjors Pietermans

    Huisarts, Sportarts
  • John Ijzerman

    Sportarts
  • Steven Platteaux

    Sportarts
  • Wilfried Colmonts

    Huisarts
  • Dirk Devleeschouwer

    Sportarts
  • Roel Jacobs

    Roel Jacobs

    Kinesitherapeut, Sportkinesitherapeut
  • Dirk Van de Velde

    Sportarts
  • Frederik Deconinck

    Frederik Deconinck

    Bewegingswetenschapper
  • Karel Pardaens

  • John Roosen

    Cardioloog
  • Pieter Volcke

    Fysisch arts / Revalidatie arts
  • Koen Pansaers

    Sportarts
  • Patrick Govaert

    Sportarts
  • Adelheid Steyaert

    Adelheid Steyaert

    Sportarts, Fysisch arts / Revalidatie arts
  • Frank Pauwels
    Voorzitter

    Frank Pauwels

    Sportarts
  • Voorzitter

    Inge De Ridder

    Sportdiëtist
  • Frédéric Van Burm

    Frédéric Van Burm

    Osteopaat
  • Bruno Vanhecke
    Secretaris

    Bruno Vanhecke

    Fysisch arts / Revalidatie arts
  • Ludovic Onkelinx

    Fysisch arts / Revalidatie arts
  • Steven Reyskens

    Fysisch arts / Revalidatie arts
  • Peter Dieleman

    Sportarts
  • Henry Carlier

    Sportarts
  • Jan Boon

    Huisarts
  • Jo Verschueren

    Jo Verschueren

    Kinesitherapeut
  • Koen Scheerlinck
    Penningmeester

    Koen Scheerlinck

    Sportkinesitherapeut
  • Katja Van Oostveldt
    Sportarts

    Katja Van Oostveldt

    Sportarts
  • Jean-Paul Van der Sypt

    Sportarts
  • Kris Demanet

    Sportarts
Sluiten