STRESS

Welke sporten zijn ideaal om te ontstressen?


Ontstressen betekent niet dat je je geest leeg moet maken of dat je aan “niets” moet denken, maar dat je je negatieve gedachten, angsten en zorgen tijdelijk loslaat. Sport brengt je in het nu-moment, haalt je uit de dagelijkse sleur en zet bij wijze van spreken de kamers van je brein open, zodat ze kunnen luchten. Dat is goed tegen stress en dat geldt voor alle sporten.

Stress kan bijdragen tot burn-out en depressie, en onderzoek wijst uit dat sporten net zo goed werkt tegen depressie als medicijnen en psychotherapie. Mensen die veel last hebben stress, kunnen baat hebben bij yoga doordat die sport specifieke aandacht aan de ademhaling doet schenken, wat kan helpen om stress onder controle te krijgen.

Let op: sport en met name competitiesport kan op zich ook stress meebrengen. In principe is dat stress die tijdens het sporten ook weer ontladen wordt en zich dus niet opstapelt. Mensen die echter minder goed presteren onder competitiedruk, doen beter een niet-competitieve sportactiviteit zoals fitnessen, joggen, fietsen, frisbeeën, trampolinespringen, dansen, skaten, surfen, klimmen …

Contacteer ons Privacy Cookies Gebruiksvoorwaarden