Lights

RECEPT: Sportbroodpudding met appeltjes en rozijnen

Extra energie nodig? Lange trainingen voor de boeg? Probeer zeker een sportbroodpudding als tussendoor, bij het ontbijt,

Ingrediënten (4 personen):

  • 500 g oud brood (wit en/of bruin)
  • optioneel 2 sneden peperkoek
  • ½ l melk
  • 1 el puddingpoeder met vanillesmaak
  • 2 rijpe bananen
  • 2 grote appels
  • 50 g rozijnen (je kan ook kiezen voor gedroogde kersen of cranberries of ander gedroogd fruit)
  • 4 eieren
  • snufje kaneelpoeder
  • 1 stokje vanille (evt vervangen door 2 zakjes vanillesuiker )

TIP

  • optioneel voor de afwerking: 2 eetlepels abrikozenconfituur en 1 eetlepel water
  • voor extra energie kunnen ook fijngehakte noten toegevoegd worden

 

Let’s cook!

  • Verwarm de oven voor op 175 °C
  • Breek het brood in stukjes
  • Los de puddingpoeder op met een beetje melk
  • Verwarm de overige melk met het schraapsel van het vanillestokje
  • Voeg het opgeloste puddingpoeder bij de kokende melk
  • Giet de warme melk over het brood en meng goed
  • Voeg daarna de losgeklopte eieren toe.
  • Snijd de appel in blokjes en schep de blokjes met de rozijnen door de pudding. 
  • Voeg een snuifje kaneel toe. 
  • Vul een ingevette vorm met dit mengsel en bak in een voorverwarmde oven gedurende 50 minuten 
  • Optioneel: Smelt de abrikozenconfituur in 1 eetlepel water en bestrijk hiermee de pudding na het bakken

 

BRON: eat2move.be

 

 


Contacteer ons Privacy Cookies Gebruiksvoorwaarden