Lights

Parantee-Psylos en G-sport Vlaanderen

Parantee-Psylos, de Vlaamse sportfederatie voor mensen met een lichamelijke of geestelijke beperking, overkoepelt ongeveer 130 clubs, met meer dan 7.000 leden, onder wie zowat duizend kinderen en jongeren.
De G-sporters met een psychisch kwetsbaarheid (50%) zijn het talrijkst, gevolgd door de groep met een verstandelijke beperking (23%) en een fysieke beperking (20%). Blinde en slechtziende sporters vertegenwoordigen 4% en 1% is doof of slechthorend.

Deze mensen beoefenen een dertigtal sporten, hoofdzakelijk gewone sporten waarvan een G-variant bestaat, maar ook exclusieve G-sporten. Zo heb je voor mensen die blind zijn of slecht zien ‘goalbal’ en ‘showdown’, sporten die met een rinkelbal worden gespeeld.

Parantee-Psylos en het kenniscentrum G-sport Vlaanderen zetten zich in opdat iedereen een of andere vorm van sport zou kunnen beoefenen. Jong geleerd is oud gedaan en dus blijft G-sport stimuleren noodzakelijk, ook als steun voor ouders van kinderen met een beperking, die soms bang zijn dat hun kind sneller een blessure oploopt of wordt uitgelachen.

Meer info over het G-sportaanbod in Vlaanderen vind je op de website van Parantee-Psylos: http://www.parantee-psylos.be/

Meer cijfers over G-sport in Vlaanderen vind je op  G-sport Vlaanderen:https://www.gsportvlaanderen.be/sites/default/files/inline-files/Gsport_synthese_nulmeting_A5.pdf

 


Contacteer ons Privacy Cookies Gebruiksvoorwaarden